« Terug naar het overzicht

Red Hawks naar EK met Olympic Qualifier als doel

september 05, 2019

Zaterdag 7 september begint het Europees Kampioenschap Baseball 2019 in het Duitse Bonn. Het Belgisch nationaal baseballteam de Red Hawks gaat daarheen met maar één doel voor ogen, het behalen van een top 5 positie op het EK. Om zich daarmee te plaatsen voor de Olympic 2020 Qualifier in Italië de week daaropvolgend.

Een top 5 op het EK is een reëel uitgangspunt voor spelers en hoofdcoach Sven Hendrickx. De afgelopen 11 jaar is er onder zijn leiding een sterke stroom opwaarts gaande. De jonge Red Hawks wonnen in augustus back-to-back brons op het EK Baseball U23 in Praag. De senioren behaalden tijdens het vorige EK een 6de plaats. Ons team met een mix van energieke jonge spelers en doorgewinterde internationals, die deze week afgevaardigd gaat worden, is daartoe zeker in staat.

België start in poule B. Een poule van 6 teams met de traditioneel sterke tegenstanders Italië en Spanje en teams met grote budgetten Oostenrijk, Frankrijk en Kroatië. Het primaire doel is bij de eerste 4 in de poule te geraken om de kwartfinales te kunnen spelen. Daarna door winnen naar de top 5!


Met 9 Braves spelers in de selectie (Cedric Desmedt, Kevin Desmedt, Artuur Driessens, Hans Heyrman, Axel Poesmans, Yves Poesmans, Robin Roevens, Jamie Verheyleweghen en Kyran Weemaels), alsook Braves BeeBall Majors coach Steven De Lannoy en Braves BeeBall Majors papa Dennis De Quint zijn we bijzonder trots één van de belangrijkste leveranciers te mogen zijn voor dit nationaal team, bovendien maakt Kevin Peeters (onze hoofdcoach) eveneens deel uit van de coachingstaff van dit nationaal team.


We wensen hen en alle Red Hawks dan ook bijzonder veel succes en hopen hen te zien deelnemen aan de Olympic 2020 Qualifier in Parma (18-22 september 2019).


Zaterdag 7 september om 13:00 uur begint de eerste game tegen Oostenrijk in Bonn.

Alle info op: www.kbbsf-frbbs.be/national-teams/red-hawks/


Official tournament website: https://www.baseball-em.de
Facebook: www.facebook.com/BaseballEM/
CEB Standings and Live Stats:  www.baseballstats.eu/2019/bonn/schedule.php 
Alle 47 wedsrijden zullen live gestreamed worden via www.baseballsoftball.tv  en  www.gametime.sport.

Ga naar de website