LID WORDEN

Wil jij graag kennismaken met baseball of softbal?

Kom langs en geniet van een leuke en sportieve sfeer!

Brasschaat Braves baseball & softball club vzw (roepnaam Brasschaat Braves) is een grote baseball & softbalvereniging met een rijke historie en tal van kampioenenteams. De club bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar. Ons terrein is gelegen in een groene omgeving ten Noorden van Antwerpen. Onze vroegere locatie was in het park van Brasschaat maar sinds 2015 zijn we gevestigd aan het Bijsterveld 3 in Brasschaat.

Baseball en softbal zijn zomersporten en worden op een grasveld gespeeld in teams van 9 spelers. Het wedstrijdseizoen loopt van april tot september met korte onderbrekingen tijdens de examenperiode in juni, een klein deel van de zomervakantie en tijdens belangrijke internationale tornooien voor de nationale teams. Tijdens de wintermaanden november t/m maart wordt er in een zaal getraind. In maart starten de buitentrainingen in combinatie met oefenwedstrijden.

Met onze allerjongsten, van 4 tot 6 jaar, wordt er BeeBall gespeeld (BeeBall Rookies). De kinderen van 7 & 9 jaar spelen reeds in een heuse BeeBall Majors competitie. De 10 tot 12 jarigen treden aan in de Miniemen reeks, waarna de Kadetten (13 t/m 15 jaar) en de Junioren (16 t/m 20 jaar) volgen. T.e.m. de leeftijd van de Miniemen wordt er gemengd gespeeld. Vanaf 13 jaar stappen meisjes over naar het softbal bij onze club. Bij baseball wordt bovenarms gegooid door de pitcher met een kleine harde bal terwijl bij softbal onderarms wordt gepitcht met een grotere bal.

Als je zin hebt om te komen spelen dan ben je automatisch uitgenodigd voor 4 gratis trainingen. De club leent je dan graag een handschoen. Als je besluit definitief te gaan spelen, moet een aansluiting bij onze club worden aangevraagd. Deze aansluiting gebeurt door het betalen van een jaarlijks lidgeld. Dit lidgeld omvat de officiële registratie bij de federatie, verzekering, trainingen, wedstrijden, gebruik van accommodatie en de mogelijkheid tot deelname aan andere clubactiviteiten.