HISTORIEK

Met Henri Gerardi als stuwende kracht, werd in 1958 de "Brasschaat Red Lions Baseball Club" opgericht. Het toenmalige team gebruikte het achtergebouw van Café De Roode Leeuw als kleedkamer, waarmee meteen de clubnaam ontstond. Later werd deze door de band met de haven nog veranderd in "Red Star Lions".

In 1974 werd de huidige vzw opgericht en een jaar later werd vervolgens softbal in de club geïntroduceerd. De clubnaam werd toen uitgebreid naar "Brasschaat Base- en Softbalclub". Al die tijd heeft de club haar vaste stek in het mooie park van Brasschaat en groeit zij uit tot één van de grootste baseballclubs van België.

In 2015 huldigen de Braves hun nieuwe clubhuis "Home of the Braves" en nieuwe velden in, gelegen aan het militair domein in Brasschaat. Ditmaal met een afzonderlijk baseball- en softbalveld, beiden volgens alle Europese afmetingen en vereisten. Bij deze verhuis wordt de naam van de vzw gewijzigd naar "Brasschaat Braves Base- en Softbalclub", kortweg BBBSC. Op de nieuwe locatie kan de club haar groei verder ondersteunen en opnieuw nationaal én internationaal base- en softbal naar Brasschaat brengen.

Dankzij de inzet en steun van de, door de jaren heen, honderden vrijwilligers, spelers, coaches, bestuurders én sponsors kon de club uitgroeien tot wat ze nu is: een warme, toffe sportclub. 

Proud to be a Brave!