LID WORDEN

Wil jij kennismaken met baseball of softbal ?

Kom eens bij ons langs en geniet van een leuke en sportieve sfeer!

Brasschaat Braves baseball & softball club vzw (roepnaam Brasschaat Braves) is een grote baseball & softbal vereniging met een rijke historie en tal van kampioenteams. Ons terrein is gelegen temidden een groene omgeving ten noorden van Antwerpen, vroeger in het Park van Brasschaat, sinds 2015 aan het Bijsterveld 3 eveneens te Brasschaat. De club bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar.

Baseball en softbal zijn zomersporten en worden op een grasveld gespeeld in teams van 9 spelers. Het wedstrijdseizoen loopt van april tot september met korte onderbrekingen tijdens de examenperiode (in juni), een klein deel van de zomervakantie en tijdens belangrijke internationale tornooien voor de Nationale teams. Tijdens de wintermaanden november t/m maart wordt er in zaal getraind en in maart starten de trainingen buiten in combinatie met oefenwedstrijden.

Met onze allerjongsten, vanaf 4 tot 6 jaar, wordt er Bee Ball gespeeld (Bee Ball Rookies). De kinderen van 7 & 9 jaar spelen reeds in een heuse Bee Ball Majors competitie. De 10 tot 12 jarigen treden aan in de Miniemen reeks, waarna de Kadetten (13 t/m 15 jaar) en de Junioren (16 t/m 20 jaar) volgen. Tot en met de leeftijd van de miniemen wordt er gemengd gespeeld. Vanaf 13 jaar stappen meisjes over naar het softbal bij onze club. Bij baseball wordt bovenarms gegooid door de pitcher met een kleine harde bal terwijl bij softbal onderarms wordt gepitcht met een grotere bal.

Als je zin hebt om te komen spelen dan ben je automatisch uitgenodigd voor 4 gratis trainingen. De club leent je dan wel een handschoen. Als je besluit definitief te gaan spelen, dan moet een aansluiting bij onze club worden aangevraagd. Deze aansluiting gebeurt door het betalen van een jaarlijks lidgeld. Dit lidgeld omvat de officiële registratie bij de federatie, verzekering, trainingen, wedstrijden, gebruik van accommodatie en de mogelijkheid tot deelname aan andere clubactiviteiten.