« Terug naar het overzicht

2021 Federation Cup: Braves moet diep gaan voor overwinning

augustus 16, 2021

In de eerste wedstrijd van het toernooi voor de Braves moest de thuisclub diep gaan om de overwinning uit het vuur te slepen. Na de eerste helft van de tweede inning stond de ploeg 5-0 achter maar uiteindelijk wisten de Vienna Wanderers de voorsprong niet vast te houden en wonnen de Braves met 14-7.

In eerste instantie kwamen de Vienna Wanderers op een 2-0 voorsprong maar een vangfout in het rechtsveld leidde tot drie extra punten. Braves antwoordde met drie punten in de tweede helft van de tweede inning: twee op een foute aangooi op het eerste honk en één op een basehit van Axel Poesmans.

In de vierde en vijfde inning sprokkelden de Oostenrijkers nog twee punten bij elkaar en kwamen zo op een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong. Maar in de tweede helft van de vijfde inning ging het verdedigend helemaal mis bij de Wanderers. Eli Straw sloeg een leadoff homerun en vanaf dat moment begon het te lopen bij de Braves. De basen liepen vol en dankzij twee maal een fielders choice, een basehit en een walk scoorde de Braves vier punten.

Een monster inning was de genadeklap voor de Wanderers. Het begon allemaal weer met een solo homerun van Eli Straw gevolgd door een aantal basehits en veldfouten waardoor de Braves zeven punten konden scoren.

Arthur Driessens kreeg de no-decision. In zeven innings kreeg hij zeven punten tegen waarvan vier verdiend. Eli Straw was de winnende werper. Hij gooide twee innings en stond daarin een basehit en een walk toe.

Met drie basehits in zes at-bats was Eli Straw ook de beste slagman voor de Braves. Hij sloeg twee homeruns met twee RBI en twee gescoorde punten.